Autohuur

Tarieven | Voorwaarden

Waarom een huurauto boeken via Fundadore Travels?

Wij werken met een aantal betrouwbare autoverhuurbedrijven in Italië; u bent verzekerd van een scherpe prijs en gunstige voorwaarden. Het voordeel van vooraf boeken:

• All-inclusive huursom
• Alle verzekeringen inbegrepen
• Geen eigen risico op schade/diefstalverzekering
• Glas-banden-bodem schadedekking is inclusief
• Ongelimiteerd aantal kilometers

Express Service

Tegen een vaste toeslag van €26,- (wijzigingen onder voorbehoud) kunt u nu extra snel de huurauto ophalen met de Express Service. Niet aansluiten in een wachtrij bij de verhuurbalie, want een Express klant wordt met voorrang geholpen. U registreert zich vooraf online al, dus u hoeft ter plaatse alleen nog een handtekening te zetten onder het al ingevulde huurcontract. Geeft u bij de boeking aan dat u de Express Service wilt reserveren.

Tarieven

Voor Sardinië en Sicilië gelden tussen 01-07 en 01-09 andere tarieven dan voor het Italiaanse vaste land.

Huurtarieven Sardinië/ Sicilië


Huurtarieven vaste land

Inclusief

INCLUSIEF IN DE HUURPRIJS

 • ONGELIMITEERD AANTAL KILOMETERS
 • LUCHTHAVENAFLEVERINGSKOSTEN
 • WA-VERZEKERING conform de lokale wettelijke voorwaarden
 • AANVULLENDE WA-VERZEKERING VAN 7,5 MILJOEN EURO omdat de wettelijk verplichte lokale dekkingssom onvoldoende is volgens de Sunny Cars standaard
 • CDW-VERZEKERING (schade aan de huurauto). Zonder eigen risico.
 • TP-VERZEKERING (diefstal van de huurauto). Zonder eigen risico.
 • DEKKING GLAS-BANDEN-BODEM-DAKSCHADE: bij een schadegeval betaalt u de kosten aan de lokale autoleverancier. Na thuiskomst wordt deze schade door Sunny Cars vergoed, het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering af te sluiten.
 • EXTRA BESTUURDER: 1. Overige extra bestuurders kosten € 4 per dag per bestuurder. Max. 2 extra bestuurders per contract.

Voorwaarden

BELANGRIJKE HUURINFORMATIE

BELANGRIJKE HUURINFORMATIE:

 • AANNAME BUITEN OPENINGSTIJDEN: Uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 31 binnen 1 uur na sluitingstijd van het kantoor. Vanaf 1 uur na sluitingstijd geldt er een toeslag van € 70. Het mobielnummer dient bij de reservering doorgegeven te worden. De GPS dient tijdens openingsuren ingeleverd te worden.
 • WAARBORG: Creditcard (met pincode) op bestuurdersnaam verplicht! De waarborg is € 500. Elektronische creditcards en creditcards zonder reliëf worden niet geaccepteerd. Voor categorie FZ dient u in het bezit te zijn van 2 credit cards van 2 verschillende maatschappijen, de waarborg is € 1000. Bij aanname van de huurwagen wordt een bedrag van € 500 van de credit card afgeboekt, dat indien het voertuig in goede conditie wordt teruggegeven weer wordt teruggeboekt. De terugboeking hiervan kan tot twee afrekeningsperiodes duren. Indien u wenst dat dit bedrag direct op de dag van teruggave weer vrijgegeven wordt, dan kunt u bij de verhuurder een versnelling van de procedure tegen een vergoeding van € 0,05 per transactie aanvragen.
 • TANKREGELING FF: Inleveren met benzinestand zoals opgehaald, meestal is dit ´vol-vol´. Wanneer u de huurauto met minder brandstof inlevert dan afgesproken worden er, naast de ontbrekende brandstof, servicekosten (± 21) voor het aftanken in rekening gebracht. Voor de eerste tank brandstof wordt meestal een waarborg gevraagd.
 • RIJBEWIJS: Men moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig EU- rijbewijs.
 • MINIMUM/MAXIMUM LEEFTIJD: Minimum leeftijd 23 jaar voor categorieXB, YB, YBA, YBB, YC, BB, BBA, CJ, DB, DBA, DC, FYA; 25 jaar voor de overige categorieën. Maximum leeftijd: 80 jaar.
 • VERLAGEN VAN DE MINIMUMLEEFTIJD: Vanaf 21 jaar en uitsluitend mogelijk voor categorie XB, YB, YBA, YBB, YC, BB, BBA, CJ, DB, DBA, DC, FYA. De kosten bedragen € 16,84 per dag per bestuurder (maximaal € 169,00 per bestuurder per huurperiode).

TERUGBETALING GLAS-BANDEN-BODEM-DAKSCHADE DOOR SUNNY CARS

 • Schade aan glas-banden-bodem of dak (GBBD) van de huurauto zal de lokale verhuurder aan u doorberekenen. Dit bedrag is echter gedekt via de all-in huursom van Sunny Cars. Na thuiskomst kunt u het schadebedrag eenvoudig bij ons claimen via het declaratieformulier dat u vindt onder https://www.sunnycars.nl/contact/ . Terugbetaling is gegarandeerd, mits aan de voorwaarden voldaan uiteraard. Deze vindt u terug in de bijlage bij de voucher of in de Algemene Voorwaarden.
 • Sluit bij het ophalen van de huurauto dus geen aanvullende verzekeringen af. Doet u dit toch, dan krijgt u de kosten voor deze (overbodig) afgesloten verzekering niet van Sunny Cars terug. Ondervindt u problemen over deze voorwaarden bij het ophalen van de auto, neem dan contact met ons op via ons noodnummer zodat we kunnen bemiddelen.
 • HUISDIEREN: niet toegestaan
 • PAI (Personal Accident Insurance): € 6,50 per dag

HOTELAFLEVERING/ONE WAY HUREN/GRENSOVERSCHRIJDING

 • HOTEL SHUTTLE SERVICE: Uitsluitend op aanvraag mogelijk tegen betaling, enkel mogelijk in de regio Giardini Naxos. U wordt opgehaald met een shuttle bus om naar het dichtstbijzijnde kantoor gebracht te worden. Ter plaatse zou er geregeld kunnen worden dat u de auto achterlaat bij het hotel. Let op, met GPS is het niet mogelijk de auto achter te laten bij het hotel
 • ONE WAY HUREN: Vanaf 1 huurdag kosteloos binnen vasteland, Sardinië en Sicilië. Kosteloos tussen vasteland en Sicilië. Tevens mogelijk tussen vasteland en Sardinië en tussen Sardinië en Sicilië: € 230.
 • ONE WAY MET GPS: € 20
 • GRENSOVERSCHRIJDING: Op aanvraag toegestaan naar Portugal, Spanje, Andorra, Frankrijk, Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland, België, Nederland, Luxemburg, Liechtenstein, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland. Andere landen niet toegestaan!
Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren.

EXTRA INFORMATIE

 • ADMINISTRATIE KOSTEN BOETES: Let op, Auto Europa berekent € 61 administratie kosten voor iedere boete die zij binnen krijgen. Zij kijken na wie er op dat moment de auto gehuurd heeft en zullen u de rekening toesturen. Dit zijn enkel administratie kosten, de boete wordt apart door de Italiaanse Overheid toegestuurd. Dit staat ook vermeld op het contract dat u ter plaatse tekent.
 • In een aantal provincies in Italie is het verplicht tijdens de wintermaanden sneeuwkettingen en anti-vries vloeistof in de auto aanwezig te hebben, u bent hier zelf verantwoordelijk voor. Mochten de sneeuwkettingen nodig zijn, is de maximum snelheid 40 km per uur. Het bord met `Transito con catene´ geeft aan dat de sneeuwkettingen verplicht zijn in dit gebied. Mocht u zich niet aan de regels van het gebied houden, zal de lokale overheid boetes kunnen uitdelen vanaf € 80. Boven op deze boetes komen ook de administratie kosten van onze autoleverancier.
Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren.

ACCESSOIRES

 • BABYZITJE (0-11 maanden): Uitsluitend op aanvraag voor € 34 per huurperiode.
 • KINDERZITJE tot 3 jaar (max. 18 kg) : Uitsluitend op aanvraag voor € 34 per huurperiode. Verplicht voor kinderen onder 1m35.
 • BOOSTERZITJE: Uitsluitend op aanvraag voor € 34 per huurperiode. Verplicht voor kinderen onder 1m35.
 • GPS: Uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 6 per dag. In geval bij het inleveren van de huurauto de GPS niet aanwezig is, is beschadigd, verloren of gestolen, wordt er een schadevergoeding van maximaal € 250 aan de huurder doorberekend en dient er een rapport opgemaakt te worden.
 • SNEEUWKETTINGEN: Uitsluitend op aanvraag verkrijgbaar tegen kosten. Voor categorie BC, DN, DW, FZ, VY, WB, WC: € 70 per huurperiode. Voor overige categorieën: € 25 per huurperiode. (zie ook bij Extra Informatie). In de periode tussen 15.11 - 15.04 zijn de sneeuwkettingen inclusief in de huurprijs bij het ophalen op de volgende locaties: Turijn Luchthaven, Lingotto, Rivoli, Genua Airport, Milaan, Milan Malpensa Airport, Milaan Linate, Bergamo Airport, de luchthaven Verona, Treviso Airport, de luchthaven van Venetië, de luchthaven Trieste, Bologna Airport, de luchthaven van Pisa, Florence, de luchthaven van Florence, de luchthaven van Ancona, luchthaven Perugia, Pescara, Lanciano, de luchthaven Rome Fiumicino, de luchthaven Rome Ciampino, Rome Termini.
 • SKI-IMPERIAAL: Uitsluitend op aanvraag voor € 34 per huurperiode. Niet mogelijk voor categorie WB en WC.
 • WIFI MOBILE: een draadloze router met mogelijkheid om 8 apparaten op aan te sluiten. Een volle batterij heeft een levensduur van 5 uur en kan weer opgeladen worden via USB en de sigarettenaansteker van de auto. De kosten zijn € 4,75 per dag en hij is verkrijgbaar bij de volgende stations: Milan Malpensa airport, Milan Linate airport, Bergamo airport, Turin airport, Venice airport, Bologna airport, Florence airport, Pisa airport, Rome Fiumicino airport, Rome Termini Railway Station, Naples airport, Bari airport, Brindisi airport, Trapani airport, Palermo airport, Catania airport, Alghero airport, Cagliari airport, Olbia airport. (vervangingskosten: € 50)
Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra´s kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren.