Green Seat

Bij het boeken van uw reis kunt u kiezen voor een GreenSeat. GreenSeat helpt reizigers en reisorganisaties om groener te reizen. U compenseert de CO2-uitstoot van uw reis en geeft huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. GreenSeat berekent o.a. hoe lang een windmolen in India moet draaien om uitstoot van uw reis te neutraliseren. Zo stijgt de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet verder en gaat u klimaatverandering tegen. Een win voor het klimaat en een win voor de lokale bevolking. Op dit moment is CO2-compensatie nog de enige mogelijkheid om de klimaatimpact van uw reis te neutraliseren.

Wij bieden klanten de mogelijkheid om zowel een autorondreis als fly-drive te compenseren. De kosten zijn €5,75 per persoon. Een GreenSeat kunt u gemakkelijk toevoegen bij het boeken van uw reis via “Extra opties” .

Dit korte filmpje goed zien hoe CO2-compensatie werkt. laat goed zien hoe CO2-compensatie werkt.

De voordelen van een GreenSeat zijn:

• De CO2-compensatie via GreenSeat is snel, eenvoudig en goedkoop.
• U compenseert uw CO2-uitstoot door te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden; zo verbetert u de leefomstandigheden van de lokale bevolking.
• GreenSeat steunt alleen onafhankelijk gecontroleerde projecten; uw investering komt op de juiste plek terecht en draagt daadwerkelijk bij aan het klimaat.
• GreenSeat is een betrouwbare en ervaren partij en maakt onderdeel uit van Climate Neutral Group.

GreenSeat ondersteunt verschillende projecten:

1) Efficiënte houtskool ovens in Oeganda: Dit project sluit aan bij een wereldwijde campagne om het koken op open vuur terug te dringen. Dankzij uw ‘GreenSeat’ kunnen mensen een betaalbare oven kopen. Het project ondersteunt daarnaast ondernemers bij productontwikkeling en marketing.

2) Windenergie in India: Door te investeren in windenergieprojecten in zuidelijk India zorgt GreenSeat voor opwekking van schone energie en gaat er minder CO2 de lucht in. Dankzij deze projecten hebben lokale huishoudens toegang tot schone energie en wordt werkgelegenheid gecreëerd.

3) Koken op koeienpoep in Cambodja: Door dit project maken nu meer dan tienduizend boerenfamilies gebruik van biogas, afkomstig van de uitwerpselen van hun eigen koeien en varkens. Gedurende zijn levensduur van 10 jaar bespaart een biovergister een familie $1,400,- en 2600 uur hout verzamelen. Koken op biogas is daarnaast veel gezonder, omdat er geen schadelijke rook vrijkomt.

Meer informatie over GreenSeat. vindt u hier.