Vakanties Piemonte & Aosta-dal

Letterlijk betekent Piemonte ‘aan de voet van bergen’ en deze regio grenst dan ook aan de Franse en Zwiterse Alpen. In deze regio zijn verschillende vakanties mogelijk, zoals de 10-daagse autorondreis Piemonte in combinatie met Ligurië of de 10-daagse autorondreis "drie gezichten in Piemonte". Bovendien zijn er ook fly-drive vakanties mogelijk zoals de 7-daagse fly-drive Piemonte en Turijn. Tijdens deze vakanties verblijft u in verschillende accommodaties zoals een agriturismo en kleinschalige hotels.

Bezienswaardigheden
Slow food, koffiehuizen, prachtige winkelgalerijen en gebouwen in Barokstijl, dit is allemaal te vinden in de hoofdstad van deze regio, Turijn. Verder kent Piemonte & Aosta-dal veel natuurgebieden (zoals het nationaal park Gran Paradiso) waar in de zomer uitstekend gewandeld en gefietst kan worden. Het klimaat in deze regio is zowel geschikt om te wandelen als om een bezoek te brengen aan Turijn en andere kleine dorpen zoals Alba en Aosta.

Ook is Piemonte & Aosta-dal de perfecte regio voor culinaire vakanties. De beroemde rode wijnen Barolo en Barbaresco komen uit de wijngebieden van Piemonte. En verder is Piemonte dé truffelstreek en de truffel is dan ook in veel gerechten terug te vinden.

Al met al is deze regio de ideale bestemming voor diverse gevarieerde vakanties. De vakanties kunnen gecombineerd worden met Lombardije, Ligurië en Emilia-Romagna.

Rondreizen Italië

Klik hieronder voor een overzicht van alle fly & drives Italië

Accommodaties Italië

Klik hieronder voor een overzicht van alle accomodaties die wij in Italië aanbieden

Vervoersmogelijkheden

Vluchten KLM/ Alitalia | Vluchten Transavia | Vluchten Ryanair | Vluchten EasyJet | Autohuur | Trein | Parkos |
Googlemaps laden...