Fundadore Travels - Italie Vakanties

Agriturismo La Fenice

Agriturismo La Fenice

Castiglion Fiorentino

Ligging

Op een prachtige locatie in het Val di Chio, tussen Arezzo en Cortona, bevindt zich het landgoed La Fenice. Oorspronkelijk was het een jachtterrein, maar vanaf 1538 domicilie van een aristocratische familie. Het landhuis, omgeven door cipressen, olijfgaarden en bossen, is met veel zorg gerestaureerd door de huidige eigenaresse. Zij heeft een warme, persoonlijke ambiance gecreëerd en de authentieke meubels komen grotendeels uit eigen familiebezit. Er is een mooie tuin met zwembad en uitzicht over de vallei. Liefhebbers van goede olijfolie kunnen 'extra vergine' uit eigen productie verkrijgen. Uniek aan La Fenice is dat u zich te midden van totale rust en natuurschoon bevindt, maar toch niet geïsoleerd: op een paar kilometer ligt het het dorp Castiglion Fiorentino, met een prachtig middeleeuws centrum.
 
 De locatie, op het grensgebied van Toscane en Umbrië, biedt een prima uitgangspunt om zowel Umbrië als het zuiden en midden van Toscane te bezoeken. Cortona, Perugia en Siena zijn prima bereikbaar.
 
 Florence ligt op 1 uur rijden, maar u kunt ook de trein nemen vanaf het station Castiglion Fiorentino. Een bezoek aan Arezzo, op 15 km, mag u zeker niet missen: de geboortestad van Petrarca, Michelangelo en de veelzijdige Renaissance-kunstenaar Vasari telt tal van prachtige monumenten; de fresco's van Piero della Francesa in de Basilica di S. Francesco behoren tot de mooiste kunstwerken van de vroege Renaissance. U kunt ook een route rijden gewijd aan Piero della Francesca, met bezoek aan de dorpen Monterchi en San Sepolcro, waar andere meesterwerken van deze kunstenaar te bewonderen zijn.
 
 Leuke evenementen zijn o.a. de maandelijkse antiekmarkt in Arezzo, (elk eerste weekend van de maand), de jaarlijkse Palio van Castiglion Fiorentino, met prachtige middeleeuwse kostuums (elke 3e zondag in juni), de 'vendemmia' (wijnoogst) en olijvenpluk in het najaar.
 
 Er zijn 3 charmante gastenkamers, elk met (externe) prive-badkamer.
 
 In Agriturismo La Fenice kunt u ook in appartementen verblijven.

Faciliteiten

Zwembad (half mei tot 1 oktober), wifi, parkeren, kindvriendelijk, barbecue, tafeltennis, niet roken, receptie, creditcard, pinnen mogelijk, fohn, kinderbed, tv, dvd, koelkast, golf < 5 km, manege 5 km.
  • Agriturismo La Fenice

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie