Fundadore Travels - Italie Vakanties

Agriturismo Orto di Lucania

Agriturismo Orto di Lucania

Montescaglioso

Ligging

Zeer verzorgde agriturismo in het zuiden van de Basilicata, tussen Matera en de Ionische zee. Het ligt op een groot en rustig terrein, temidden van boomgaarden.

De persoonlijke toewijding van eigenaresse Cinzia is duidelijk merkbaar; haar agriturismo staat al generaties bekend om de uitstekende producten en in het restaurant wordt heerlijk gekookt. Met de B&B formule verblijft u in een gastenkamer met douche/toilet op basis van logies/ontbijt. Daarnaast zijn er een aantal ruime, goed ingerichte appartementen, alle op de begane grond met veranda.

Er is een royaal zwembad met ligstoelen; in de grote tuin met speelveld hebben ook kinderen de ruimte. Vanaf het terrein heeft u een mooi uitzicht op de omringende heuvels en het stadje Montescaglioso, met een Middeleeuwse dorpskern en Benedictijner klooster.

Op 10 km. ligt de indrukwekkende grotstad Matera, op een half uur rijden de opgravingen en het archeologisch museum van Metaponto (een belangrijke Griekse kolonie in de Oudheid) en de zandstranden van de Jonische kust. De omgeving leent zich uitstekend voor fietstochten (mountainbikes zijn bij de agriturismo te huur). U kunt uitstapjes maken naar de oude stad Taranto of het natuurpark Pollino.
  • Agriturismo Orto di Lucania

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie