Fundadore Travels - Italie Vakanties

Agriturismo Villa Levante

Agriturismo Villa Levante

Castelbuono

Ligging

Dit imposante 18e-eeuwse kasteel bevindt zich in een prachtig, ongerept landschap, op 30 minuten rijden van Cefalu, bij het dorpje Castelbuono.

De locatie is een absolute aanrader voor wie het authentieke Sicilië zoekt! Het mooie oude Castelbuono (een paar minuten lopen van het kasteel) is een sfeervol oud plaatsje in het natuurpark Madonie en toch slechts 20 minuten rijden vanaf zee. U vindt er een paar winkels en leuke restaurantjes, maar nog nauwelijks toeristen.

Door de ligging (op ruim 400 meter hoogte) zijn de temperaturen er aangenaam en in vroegere tijden was Villa Levante een favoriete verblijfplaats van aristocratische families. Op het landgoed worden o.a. wijnen, groente en "extravergine" olijfolie verbouwd.

In de zuidvleugel van het kasteel zijn na een zorgvuldige restauratie een paar appartementen en kamers gecreëerd, alle ruim en gerieflijk ingericht, met stijlmeubelen en behoud van het authentieke karakter. De vriendelijke eigenaar zorgt voor een gastvrije atmosfeer en een perfect onderhouden locatie. Er is geen restaurant of geserveerd ontbijt, maar bij aankomst zorgt de eigenaar voor een paar eenvoudige ingrediënten (koffie, thee, toast enz.).

In Villa Levante wordt exclusief voor Fundadore gasten een pakketje olijfolie en wijn uit eigen productie aangeboden.

Faciliteiten

Wifi, airco, terras, parkeren, kindvriendelijk, fietsen mogelijk, barbecue, kinderspeelplaats, tafeltennis, niet-roken, receptie, creditcard, pinnen mogelijk, duurzaam, fohn, kinderbed, strijkijzer, koelkast, bushalte, manege 5 km, openbaar vervoer, strand < 20 km.
  • Agriturismo Villa Levante

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie