Fundadore Travels - Italie Vakanties

Bed & Breakfast Locanda Borgonuovo

Bed & Breakfast Locanda Borgonuovo

Ferrara

Ligging

Een bijzonder verzorgde B&B met een perfecte ligging, in een rustig straatje in het centrum van Ferrara, op een steenworp afstand van de Dom. Ferrara, eeuwenlang domicilie van de machtige hertogen van Este heeft een prachtig centrum, dat nog niet door toeristen wordt overlopen. Vooral de Romeins-Gotische Dom met haar prachtige sculpturen is indrukwekkend; per fiets kunt u een tocht over de oude stadswallen maken.

Tijdens de traditionele 'palio' in het laatste weekend van Mei nemen de bewoners van verschillende stadswijken het tegen elkaar op met prachtige gekostumeerde parades en hardloopwedstrijden - beslist de moeite waard om eens mee te maken! Ook geniet de stad bekendheid door de roman "De tuinen van Finzi Contini"' (prachtig verfilmd door Visconti) van de schrijver Giorgio Bassani, die in Ferrara opgroeide.

De Locanda Borgonuovo is gevestigd in een authentiek pand, dat de familie Orlandini met veel zorg heeft gerestaureerd. U wordt er harteljk ontvangen door Filippo Orlandini; hij verruilde een internationale juristencarriere voor het leiden van het B&B van zijn ouders en doet dat met duidelijk plezier. Hij geeft u graag informatie en tips over zijn prachtige stad en weet uiteraard waar u goed kunt eten.

De vier gastenkamers zijn comfortabel en smaakvol ingericht. In de sfeervolle ontbijtkamer op de bovenste verdieping kunt u 's ochtends genieten van allerlei lekkernijen, zoals de versgebakkken taarten en marmelades van moeder Adele Orlandini. Op de begane grond is een kleine tuin/patio met zitje.

Gratis internet (wifi) en gebruik van fietsen is in de prijs inbegrepen. U kunt parkeren voor een gereduceerd tarief van EUR 10,- per dag in een garage tegenover de Locanda.

Faciliteiten

Internet, airco, parkeren, fietsen mogelijk, honden welkom, fohn, kinderbed, minibar, telefoon, tv, golf 3 km.
  • Bed & Breakfast Locanda Borgonuovo

Deze accommodatie is opgenomen in onderstaande arrangementen

Elke reis kunnen wij op maat voor u aanpassen, vraag hiervoor geheel vrijblijvend een offerte op maat aan

Rondreis Italië | Lombardije 11 dagen

11-daagse Autorondreis Lombarden tot Byzantium

Dag 1-4U start de rondreis in Ferrara, waar u drie nachten logeert in de Locanda Borgonuovo. Ferrara, eeuwenlang domicilie van de machtige hertogen van Este heeft een prachtig centrum, dat nog ni... Lees meer

Bekijk

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie