Fundadore Travels - Italie Vakanties

Rifugio della Rocca

Rifugio della Rocca

Rocca Calascio

Ligging

In het hart van de Abruzzen, ten zuiden van het Gran Sasso-massief, ligt de burcht Rocca Calascio (op anderhalf uur rijden van L'Aquila). De locatie, op een bergtop van ruim 1450 meter hoogte boven het dorp Calascio, biedt een adembenemend uitzicht over het omringende landschap en de besneeuwde toppen van de Gran Sasso. De burcht stamt uit de Middeleeuwen en behoorde aan aristocratische landheren zoals de families Colonna, Piccolomini en Medici. In de 15e-eeuw was Calascio een welvarend dorp, dankzij de schapenteelt en wolproductie voor de Medici's.
 
Rocca Calascio raakte in vergetelheid, totdat zich er een paar jaar geleden nieuwe eigenaren vestigden, een jonge familie uit Rome, die de burcht geleidelijk aan weer bewoonbaar maakte en nu kamers als gastenverblijf (rifugio) aanbiedt.
 
De kamers bevinden zich in een aantal gerestaureerde huizen en zijn betrekkelijk sober, maar wel met zorg ingericht, voorzien van vloerverwarming, antieke meubels en royale badkamers. In het restaurant kunt u de heerlijke lokale keuken proeven; voor Fundadore gasten is in de halfpensionprijs huiswijn bij het diner inbegrepen. Tevens is er voor de gasten een gezamenlijke zitkamer. Buiten zijn er verschillende zitjes.
 
Rifugio della Rocca is een prachtige locatie voor rustzoekers, natuurliefhebbers en wandelaars. Alleen tijdens de piek van het Italiaanse hoogseizoen, de tweede en derde week van augustus, kan het hier drukker zijn dan in de andere periodes. Ver van het massatoerisme vindt u hier een onbedorven landschap; in authentieke bergdorpen zoals Calascio, Navella en Castelvecchio lijkt de tijd te hebben stilgestaan.
 

Faciliteiten

Restaurant, wifi, fietsen mogelijk, wandelen mogelijk, honden welkom, kooklessen, roomservice, receptie, bar, creditcard, pinnen mogelijk, duurzaam, fohn, kinderbed, wasmachine.
  • Rifugio della Rocca

Deze accommodatie is opgenomen in onderstaande arrangementen

Elke reis kunnen wij op maat voor u aanpassen, vraag hiervoor geheel vrijblijvend een offerte op maat aan

Rondreis Italië - Abruzzen

Rifugio delle Rocca

In het hart van de Abruzzen, ten zuiden van het Gran Sasso-massief, ligt de burcht Rocca Calascio (op anderhalf uur rijden van L'Aquila). De locatie, op een bergtop van ruim 1450 meter hoogte boven he... Lees meer

Bekijk

Rondreis Italië | Molise 9 dagen

9-daagse Fly-drive Abruzzen en Molise

Dag 1-3:U vliegt naar Rome Fiumincino, waar op de luchthaven uw huurauto gereed staat. De rondreis start in het noorden van de Abruzzen, in Civitella del Tronto, een prachtig Middeleeuws dorp op 650 m... Lees meer

Bekijk

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie