Fundadore Travels - Italie Vakanties

8-daagse Fly-drive Calabrie in Agriturismo

Dag 1/2 (99 km)

Uw eerste accommodatie is: Agriturismo Uliveto Garden. Deze charmante agriturismo ligt in de heuvels, op 8 km. van het badplaatsje Bagnara Calabra aan de Tyrrheense zee. Bagnara Calabra valt onder de 'Costa Viola', een kuststrook die zich uitstrekt over 35km tussen de Straat van Messina en de Tyrrheense Zee; u heeft exclusief uitzicht op de Eolische Eilanden en bij helder weer op 2 actieve vulkanen, de Etna en Stromboli.

Op dag 2 kunt u een uitstapje maken naar de Jonische kust en een bezoek brengen aan de byzantijnse kerken van Gerace en Stilo. Overnachting in Agriturismo Uliveto Garden.

Dag 3

In de Oudheid behoorde Calabrië tot de "Magna Graecia": nederzettingen van Griekse kolonisten. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het Museo Nazionale in Reggio Calabria, met vele archeologische vondsten waaronder de "bronzi di Riace", bronzen beelden van Griekse krijgers uit de 4e eeuw v.Ch. Een mooie afsluiting is een bezoek aan Scilla: een karakteristiek vissersdorp met een mooi strand en lekkere visrestaurantjes. Overnachting in Agriturismo Uliveto Garden.

Dag 4/5 (238 km)

Vandaag rijdt u noordwaarts naar Morano Calabro, een karakteristiek dorp aan de voet van het machtige Pollino gebergte. De route gaat via het Sila gebergte en de aardige provinciehoofdstad Cosenza, waar u de kathedraal kunt bezoeken en een stop maken voor de lunch of een cappuccino. U logeert in Locanda del Parco, een verzorgde agriturismo, waar eigen producten worden verbouwd. Er is een mooi zwembad en in het restaurant kunt u de echte Calabrese keuken proeven; het diner op de aankomstdag is inbegrepen.

Op dag 5 kunt u genieten van het authentieke Morano Calabro en de prachtige natuur van het Pollino gebergte.

Dag 6 (150 km)

Vandaag rijdt u van Morano Calabro naar Agriturismo Costantino, ten zuiden van Lamezia Terme. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de muurschilderingen van Diamante en het plaatsje Altomonte.

In Agriturismo Costantino geniet u van het landelijke Calabrie, op 10 minuten rijden van zee.

Dag 7:

Vanuit Agriturismo Costantino kunt u de beroemde plaatsjes Pizzo en Tropea ontdekken, beide op een half uur rijden.

Het middeleeuwse Pizzo wordt niet door toeristen overlopen; wandel door de authentieke straatjes, geniet van de mooie monumenten of van het uitzicht op zee vanaf een plein of terras. Tropea, de "parel van Calabrie" is niet te vergelijken met een standaard-badplaats: het ligt op een schitterend rotsplateau, met aan de voet en aan weerszijden prachtige zandstranden. In het gezellige centrum vindt u mooie monumenten zoals de indrukwekkende Normandische kathedraal.

Dag 8 (18 km.)

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven Lamezia Terme voor het inleveren van de huurauto en uw retourvlucht naar Rotterdam/The Hague airport. Een geweldige reis is ten einde.

Maatwerk

- 2 x per week biedt Ryanair directe voordelige vluchten aan vanaf Düsseldof Weeze naar Lamezia.
- U kunt de laatste 3 nachten ook kiezen voor Hotel Piccolo Grand, een intiem maar bijzonder boutique hotel in het hart van het oude stadje Pizzo.
- Deze reis is ook op basis van halfpension te boeken tegen een éénmalige toeslag van EUR 190,- per persoon (diners in Agriturismo Costantino en Agriturismo Uliveto Garden, 1 extra diner in Locanda del Parco). Geeft u dit op bij de boeking.
- Het restaurant in Locanda del Parco is op zondagavond gesloten, voor halfpension gasten wordt die dag de lunch aangeboden.

Vraag een reisvoorstel op maat aan als u:
- de reis wilt aanpassen en/ of uitbreiden.
- met kinderen reist of in een andere kamer wilt verblijven dan is aangegeven.
- met een andere luchtvaartmaatschappij en/ of vanaf een andere luchthaven wilt vliegen.
- de reis o.b.v. eigen vervoer wilt maken.

8-daagse Fly-drive Calabrie in Agriturismo

calabria

Calabrië

In de teen van de laars vindt u het nog niet zo bekende Calabrië. Het is een woeste en ongerepte 'regione'. De Tyrreense kust, aan de noordkant, is één van de allermooiste kusten met betoverend violetblauw water. Aan de andere kant ligt de Ionische kust met fraaie zandstranden. Hier getuigen vele overblijfselen en plaatsnamen als Sibari (het oude Sybaris) aan de glorietijd van de 'Magna Grecia', de Griekse kolonies uit de Oudheid.

Reggio Calabria heeft bijzondere bewoners. Zo is mode grootheid Gianni Versace hier geboren en vindt u er de beroemde Bronzi di Riace. Dit zijn twee levensgrote beelden van Griekse strijders uit de 4e eeuw voor Christus die in 1972 bij Riace uit de zee werden gevist.

Natuurliefhebbers kunnen reizen naar het Parco Nazionale Apromonte en het Silamassief in het Parco Nazionale di Calabria. In de bossen van het Sila massief staan I Giganti. Dit zijn 40 meter hoge pijnbomen van meer dan 500 jaar oud.

Culinair gezien staat Calabrië bekend om haar antipasti, als de heerlijke gefrituurde aubergineballetjes. Tel daar de alom bekende hartelijkheid van de Calabrezen bij op en u begrijpt: wie eenmaal Calabrië heeft ontdekt, wil altijd weer terug!

U kunt reizen naar Calabrië prima combineren met Campanië en Basilicata.

Bijkomende kosten

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.


Inbegrepen

- Retourvlucht Rotterdam/The Hague - Lamezia Terme per Transavia
- 7 overnachtingn in 2-persoonskamer op basis van logies/ ontbijt + 1 x diner.
- 7 etmalen autohuur categorie B
- Informatiepakket met routebeschrijvingen, informatie over bezienswaardigheden en praktische tips.

Maatwerk

Vraag een reisvoorstel op maat aan als u:
- de reis wilt aanpassen en/ of uitbreiden.
- met kinderen reist of in een andere kamer wilt verblijven dan is aangegeven.
- met een andere luchtvaartmaatschappij en/ of vanaf een andere luchthaven wilt vliegen.
- de reis o.b.v. eigen vervoer wilt maken.
Ontdek nu dit boeiende stukje Zuid-Italië, met haar warme, gastvrije bevolking.

Fundadore Travels stelde een aantrekkelijk 8-daags fly-drive arrangement samen. U vliegt rechtstreeks naar Lamezia Terme, waar uw huurauto gereed staat. De route laat u kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten van Calabrië: schilderachtige oude stadjes, byzantijnse kerken, het Pollino gebergte en niet te vergeten de prachtige stranden van de Tyrheense kust.

U logeert in agriturismo's: landgoederen waar eigen producten worden verbouwd. Wij selecteerden onze locaties zorgvuldig, met oog voor ligging en faciliteiten en u logeert in propere kamers, altijd met eigen badkamer.

Houdt u er echter rekening mee dat verblijf in een agriturismo iets anders is dan in een hotel: er is geen 24 uurs-receptie of roomservice en de maaltijden zijn zoals bij de Zuiditaliaan thuis: een simpel ontbijt, maar uitgebreide lunch of diner met huisgemaakte producten. De charme van een agriturismo is de landelijke omgeving en de gemoedelijke sfeer en gastvrijheid.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie