Rondreis Lazio | Midden-Italië

Met een geheel eigen sfeer is Lazio, ook wel Latium genoemd, de streek van Rome en het echte hart van Italië. Hier ziet u verschillende tijdperken terug. Zo hebben de Etrusken en de Romeinen hun sporen nagelaten en zijn er overblijfselen uit de tijd van de Middeleeuwen en de Renaissance te bewonderen. Een combinatie van prachtige landschappen met een grenzeloze hoeveelheid cultuur.

Bezienswaardigheden Lazio | Rondreizen Midden-Italië

Ten noorden van Rome liggen mooie historische stadjes als Viterbo, Tarquinia en talrijke Etruskenvindplaatsen. De Necropolis (dodenstad) in Cerveteri, waar je loopt door straten uit de 6e eeuw voor Christus, is hier een voorbeeld van. Het zuidelijke deel van Lazio is rijk aan abdijen, kastelen en overblijfselen uit de Romeinse tijd.
Rome, de eeuwige stad, is uiteraard het reizen waard! Eén groot openluchtmuseum met de meest heerlijke restaurantjes, terrasjes en een eindeloze hoeveelheid winkels.
Wilt u een dagje rust om van de zon te genieten, dan zijn er genoeg mooie zandstranden in Lazio en in het Noorden de meren van Bracciano en Bolsena. Een middagdutje na een glas Frascati bij de lunch en u hoort er helemaal bij!

U kunt reizen naar Lazio prima combineren met rondreizen door de Abruzzen, Campanië, Toscane en Umbrië.