Rondreis Molise | Zuid-Italië

Deze kleine regio maakte tot 1963 met de Abruzzen deel uit van de regio "Abruzzen en Molise", maar werd daarna een afzonderlijk gewest.

Ontdek Molise | Rondreizen Molise

Het ligt centraal in Zuid-Italie en grenst aan de Abruzzen in het noorden, Apulië in het zuiden, Campanië en Lazio in het westen. U reist naar een ongerept deel van Italië, nog niet door het toerisme aangetast. Aan de kust vindt u prachtige stranden, afgewisseld met "trabocchi": houten stellages waarmee al eeuwenlang vis wordt gevangen. Vanuit Termoli vertrekken de boten naar de Tremiti Eilanden, populair bij de Italianen en de enige toeristisch ontwikkelde plek in de regio.

In het binnenland strekken glooiende heuvels en olijfgaarden zich uit tot de bossen en bergketens van de Apennijnen. De Middeleeuwse provinciehoofdstad Campobasso ligt op 700 m. hoogte. Ook kunt u sporen tegenkomen van Romeinse nederzettingen, want de Via Appia naar de belangrijke haven Brindisi liep door de Molise.

De keuken lijkt veel op die van het buurgewest Abruzzzen, met pittige gerechten door het gebruik van "peperoncini". Een lokale specialiteit is pasta, geserveerd met een saus van lamsvlees, pepertjes en bestrooid met pecorino.

Hier is Zuid-Italië nog zichzelf! De Molise is een perfecte bestemming als u rust en het authentieke Italië zoekt. U kunt reizen naar Molise prima combineren rondreizen door de AbruzzenCampanië en Apulië.