Agriturismo Italië 

Op vakantie naar Italië en de cultuur van dit mooie land van dichtbij meemaken?  Dan is een vakantie in een agriturismo een echte aanrader. Elke agriturismo van Fundadore Travels heeft een intieme sfeer, is landelijk en rustig gelegen en beschikt over een  mooi eigen terrein. Een agriturismo ligt op korte afstand van bezienswaardigheden, mooie steden en dorpjes of prachtige natuur. Zo kunt u na een uitstapje heerlijk genieten van de rust, buiten genieten in de tuin of op het terras en de Italiaanse keuken proeven.

Wat zijn Agriturismo? 

Agriturismi zijn oude boerderijen of landhuizen die omgetoverd zijn tot sfeervolle Italiaanse accommodaties met alle benodigde faciliteiten. Een agriturismo wordt ook wel een "vakantieboerderij" genoemd. Er worden producten verbouwd, zoals wijn, olijfolie en fruit, Agriturismo kunnen zowel eenvoudige accommodaties tot en met luxe landhuizen zijn. Het zijn accommodaties waar u heerlijk kunt genieten van de Italiaanse, landelijke levensstijl, de kleinschaligheid, de gastvrijheid en de lokale keuken met de producten van het landgoed zelf.

Activiteiten tijdens een Agriturismo rondreis

Tijdens uw verblijf in een agriturismo kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals een unieke olijfolie proeverij of een culinaire kookcursus, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale dagverse producten. Fundadore Travels biedt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld een kookworkshop te volgen bij een van onze vele reizen! 

Tips voor een Agriturismo rondreis door Italië

Noord-, Midden- en Zuid - Italië

De regio Piemonte kunt u goed combineren met Ligurië in een rondreis. Fundadore Travels heeft mooie agriturismo's in beide regio's, waar u kunt logeren. Een combinatie van de regio's Veneto en het minder bekende Friuli Venezia Giulia is ook zeker de moeite waard. Wij stippelen een mooie route voor u uit langs de high lights en met verblijf in een agriturismo.

In Umbrië en Toscane hebben wij rondreizen in Agriturismo voor u samengesteld. Het is ook mogelijk om een rondreis door beide regio's te maken. Dan kiest u voor een reis op maat.

Campanië is de ideale regio om vanuit een agriturismo te ontdekken. U kunt een combinatie maken van Napels en de omgeving van de Amalfi kust. Als u wat langer de tijd heeft, kunt u er ook voor kiezen om Campanië en Calabrië te combineren.  Calabrië ligt helemaal in de punt van de laars en is daardoor nog heel authentiek gebleven.

Italiaanse eilanden

Italië kent verschillende eilanden onder andere Sardinië en Sicilië. Op deze eilanden hebben we een 15-daagse rondreis ( Sicilië & Sardinië) in agriturismo samengesteld. Deze rondreizen laten u kennismaken met de cultuur van deze prachtige en unieke eilanden.

Agriturismo rondreis op maat

Fundadore Travels maakt uw reis graag op maat. Indien u korter of langer in een agriturismo wilt verblijven of deze wilt combineren met een andere accommodatie uit ons aanbod, vraagt u dan een reisvoorstel aan.