Rondreis Italie agriturismo

Italië heeft, als een van de meest populaire bestemmingen in Europa, een naam hoog te houden. Het land biedt echter meer dan enkel pizza, pasta en scooters. Vakantie vieren in Italië anno nu, kenmerkt zich door de drang om onbekende gebieden te verkennen. Vooral de Italiaanse Agriturismo's geven je het authentieke gevoel van het echte Italië, het is de ideale manier om met een individuele rondreis langs diverse agriturisimo's dit Zuid Europese land te ontdekken. De bereikbaarheid van Italië speelt daarbij ook een grote rol. Zowel met de auto als met het vliegtuig is het land goed te bereiken. Wil je liever met de auto Italië verkennen, maar zie je op tegen de lange autorit dan kan je uiteraard ook ter plaatse een auto huren. Op die manier ben je verzekerd van voldoende flexibiliteit tijdens je vakantie.

Agriturisimo, de schoonheid van het Italiaanse platteland

Een rondreis langs de diverse agriturisimo's stelt je in staat om je eigen horizon te verbreden. Of je nu de Ligurische kust wilt bezoeken, de omgeving van Gargano wilt verkennen of juist in Puglia, de regio rondom Vieste (Foggia) wilt ontdekken een verblijf in een van de vele vakantieboerderijen is altijd uniek. Of je nu een natuurliefhebber bent die graag lange wandelingen of fietstochten wilt maken, of dat je gewoon met je gezin een bijzondere tijd wilt beleven, een vakantie op het Italiaanse platteland is in alle opzichten bijzonder. Laat je onderdompelen in een traditioneel stadsfeest, of maak kennis met de bevolking en geniet van de diverse verhalen die de dorpsbewoners je graag willen vertellen.

De agriturisimo wint aan populariteit

De rust, de ruimte en het unieke karakter van de Italiaanse agriturisimo zijn de meest geroemde eigenschappen om de toenemende populariteit te verklaren. Het agritoerisme in Italië staat niet langer in de kinderschoenen. Mede dankzij de vele landgenoten die de charme van het Italiaanse platteland hebben ontdekt, heeft het verblijf in een agriturisimo een behoorlijke vlucht genomen. Het gaat dan ook vaak niet alleen om de natuurlijke schoonheid maar ook om de kennismaking met de lokale cultuur staat centraal. Het bijzondere karakter van het Italiaanse landschap is vaak een bijzondere ervaring. De streekproducten, bijzondere wijnen en natuurlijke het contact met de lokale bevolking zorgen voor een unieke vakantie.

Een rondreis met overnachting in een agriturismo of toch liever een luxe hotel?

Bij het boeken van een rondreis door Italië met een bezoek aan de diverse agriturisimo zijn er diverse mogelijkheden om te overnachten. Kies je voor de luxe van een verblijf in een van de betere hotels, of ga je voor de ultieme ervaring van een overnachting op een vakantieboerderij? De keuze voor agriturisimo's en hotels is enorm bij Girassol! Voor elk type reiziger is er een passende aanbieding op maat mogelijk. Het enige waar rekening mee gehouden moet worden is de regio waar u op vakantie wil. Waar u ook voor kiest, het combineren van een kort of lang bezoek aan een van de vele agriturisimo's tijdens uw vakantie in Italië u ben sowieso een ervaring rijker.