Rondreis Toscane agriturismo

Italië is een zeer geliefd vakantieland onder Nederlanders. Het land biedt een legio mogelijkheden voor een onvergetelijk vakantie. U kunt bijvoorbeeld genieten van de fraaie natuur met fraaie bloemenpracht tot ruwe kuststroken vol met rotsen en kliffen. Italië heeft daarnaast een eeuwenoude cultuur waarbij u in welke Italiaanse stad u ook komt, zich kunt verwonderen over de historische gebouwen en opgravingen. Italië staat echter vooral bekend om haar geweldige keuken. U kan het land niet verlaten zonder de heerlijke pasta's en pizza's geproefd te hebben. Een van de mooiste en romantische streken van Italië is Toscane. Deze streek ligt niet te ver naar het Zuiden in Italië, dus heel goed met de auto bereikbaar voor een schitterende rondreis. Momenteel is Toscane agriturismo aan het stimuleren. Deze vakantieboerderijen schieten in Toscane dan ook als paddenstoelen uit de grond. Mocht u tijdens uw rondreis in Toscane gebruik willen maken van Agriturismo dan is het aanbod groot.

Wat is een agriturismo?

Agriturismo zijn Italiaanse boerenfamilies die hun boerderij of landgoed openstellen voor toeristen. Zo kunt u in een boerderij op basis van bed en breakfast overnachten, maar menigmaal zijn de boerderijen omgebouwd tot luxe villa's of landhuizen, soms zelfs met zwembad. De meeste agriturismo produceren wijn, olijfolie, jam of honing. Deze producten van eigen land worden dan ook meestal verwerkt in zelf bereidde maaltijden als u gebruik maakt van ontbijt of diner. In agriturismo komt u in contact met de lokale bevolking en mag u van hun gastvrijheid genieten. Ook mag in veel gevallen meegeholpen worden op de boerderij wanneer u zou willen proeven van het echte boerenleven. Aangezien agriturismo in Italië en Toscane 'big business' is, zijn agriturismo ideaal als u met de auto een rondreis maakt. U trekt dan van boerderij naar boerderij.

Toscane

De regio Toscane ligt bijna in het midden van Italië en herbergt enkele wereldberoemde en oude steden zoals; Florence, Pisa, Cortona en Siena. Mede doordat Toscane over meer dan 120 natuurreservaten beschikt wordt het gebied vaak tot de mooiste van Italië gezien. Er wonen in Toscane ongeveer 3,7 miljoen mensen en de hoofdstad is Florence. Het klimaat is er bijzonder goed met warme zomers en milde winters. De herfst en de lente kunnen daarentegen weer erg nat zijn. Toscane heeft prachtige natuur die heel romantisch overkomt. Wegens de historie en het ontstaan van de Italiaanse renaissance in de 14e eeuw, zijn het vooral de oude steden die veel toeristen trekken.

Wat moet u gezien hebben tijdens uw rondreis door Toscane?

Florence
De Toscaanse hoofdstad Florence is een aanzicht wat u niet mag missen. Florence behoort tot de meest bezochte culturele steden van Europa. Het heeft ontzettend veel te bieden vooral aan historische gebouwen zoals Palazzo Vecchio, Pallazo Pitti en de Dom van Florence. Uiteraard mag u het wereldberoemde standbeeld, gemaakt door Michelangelo, de 'David' ook niet missen. Als u enkele dagen in een agriturismo in de buurt verblijft, kunt u gerust enkele dagen in Florence doorbrengen.

Massa Marittima 
Als u door de smalle steegjes en onder diverse oude stadspoorten loopt waant u zich helemaal in de middeleeuwen. Een gids kan u de hele historie van de stad uitleggen. Ook moet u hier een bezoek brengen aan de Saint Cerbone Cathedral.

Pisa
Een van de wereldberoemde plaatsen die u niet mag missen. Niet alleen om zijn scheve toren. Pisa heeft nog veel meer mooie en historische gebouwen zoals Piazza del Duomo met een prachtige kathedraal. Ook de binnenstad van Pisa is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Grotta del Vento
De nodige afkoeling kunt u vinden in deze grotten. Er zijn wandelroutes in de grotten die voor iedereen te doen zijn, ook voor gezinnen en ouderen. De grot heeft prachtige stalagmieten en stalactieten en een interne waterbron.