Plaatsinfo Napels

In het zuiden, net boven de 'wreef van de laars' ligt Napels, de hoofdstad van de regio Campanië. Een door en door Italiaanse stad met een bijna 'latino-achtige' sfeer. De Napolitanen zijn bijzonder levendig, vriendelijk en goedlachs.

De beste manier om kennis met Napels te maken is een bezoek brengen aan museum Certosa di San Marino. Dit ligt op de top van de berg Vomero. Hier heeft u het allermooiste uitzicht over de baai van Napels én de stad.

De stad kan buigen op een rijke cultuur. Ontelbaar veel kastelen, paleizen en kloosters geven de stad een historisch gezicht. Een leuke bijkomstigheid is dat ze in Napels de beste pizza's van de wereld maken. Op bijna iedere hoek in het centro storico zit wel een pizzabakker. Vergeet niet de 'huis'pizza Napolitana te proeven!

Napels is de derde stad van Italië, de grootste van de Mezzogiorno (Zuid-Italië) en tevens hoofdstad van de regio Campanië (Campania). De stad werd gesticht in de 8e eeuw voor Chr. door Grieks kolonisten, die het de naam Nea Polis (nieuwe stad( gaven. Napels heeft een veelbewogen, rijke geschiedenis en was een aantal eeuwen de hoofdstad van het koninkrijk Napels en Sicilië. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de Dom, het Santa Chiara-klooster en het Archeologisch museum.