Plaatsinfo Rome

In de hoofstad van Italië is aan iedere zuil, fresco, fontein en kerk wel een bijzonder verhaal verbonden. Nergens is de geschiedenis meer levend dan in Rome. Neem bijvoorbeeld het imposante forum romanum. U gaat terug in de tijd in de ruïnes waar de keizers eeuwenlang de wereld bestierden.

Dagenlang kunt u rondstruinen om de 'highlights' aan uw lijstje toe te voegen. De schitterende kunstcollecties in de Vaticaanse musea, de wijk Trastevere, het Colosseum, de Sint Pieter, het Piazza Navona en talloze kerken zijn absolute 'must sees'. Of gewoon genieten van een gelato al lemone op de Spaanse trappen. Zowel Romeinen als toeristen genieten hier van het zonnetje en het uitzicht over het Piazza de Spagna. De meest chique winkels van Rome zitten aan de voet van de Spaanse trappen. Dat kunt u dan meteen mooi combineren.

Als u zich even wilt onttrekken aan la dolce vita in de drukke stad is de Villa Borghese een heerlijke oase van rust. Waar u ook warm voor loopt, in Rome vindt u zeker iets van uw gading!