Plaatsinfo Venetië

De meest romantische stad ter wereld en misschien wel de mooiste stad van Italië. Met grote pleinen, bruggetjes, pallazzi en gondeliers die meer dan duizend jaar hun traditie in ere houden. Gelukkig komen de meeste toeristen niet verder dan de twee grootste trekpleisters: de Rialtobrug en het oogverblindend mooie San Marcoplein. Hoe verder je doorwandelt, hoe rustiger het wordt. Maar toch mag u de toeristische bezienswaardigheden niet overslaan.

De prachtige Basiliek op het San Marcoplein is een van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse architectuur. De Palazzo Ducale is een meesterwerk van gotische architectuur uit de 14e eeuw. In de iets minder toeristische wijk Dorsudoro vindt u de twee mooiste musea van Venetië: de Galleria dell'Accadémia en het Guggenheim museum.

Het beste kunt u Venetië te voet aan doen, maar voor iets langere afstanden is de vaporetto (waterbus) het perfecte vervoersmiddel. Wilt u écht de romantiek van de stad proeven, dan is een gondel een absolute must. Tijdens uw ontdekkingstocht door het eindeloze netwerk van steegjes en kanalen kunt u een heerlijk gebakken visschotel halen bij een fritollini (visstalletje).

Rond Venetië liggen ook enkele eilanden die u niet mag missen: het Venetiaans glaseiland Murano, Burano, Torcello en Lido di Venezia oftewel het Cannes van Venetië. Een ding is zeker: iedereen moet op zijn minst een keer in zijn leven in Venetië zijn geweest!