Rondreis Toscane | Midden-Italië

Eén van de populairste regio's van Italië is Toscane. Terecht natuurlijk, aangezien Toscane makkelijk is om van te houden. U raakt zeker onder de indruk van de witte landweggetjes langs de kleine dorpjes in de glooiende heuvels, groene wijngaarden en elegante cipressen als natuurlijke oprijlanen naar mooie agriturismi. Het is een schilderachtig landschap waar u kunt genieten van de stilte en de zware geur van tijm en lavendel zwevend in de warme lucht.

Daarnaast ligt de regio niet te ver naar het zuiden in Italië en is dus heel goed met de auto bereikbaar voor een schitterende autorondreis of een unieke fly drive door Toscane . Momenteel is Toscane agriturismo aan het stimuleren. Deze vakantieboerderijen schieten in als paddenstoelen uit de grond. Mocht u tijdens uw rondreis in Toscane gebruik willen maken van agriturismo dan is het aanbod groot.

Wat te doen in Toscane? | Rondreis Toscane

De regio Toscane ligt bijna in het midden van Italië en herbergt enkele wereldberoemde en oude steden als Florence, Pisa, Cortona en Siena. Mede doordat Toscane over meer dan 120 natuurreservaten beschikt, wordt het gebied vaak tot de mooiste van Italië gezien. Er wonen in Toscane ongeveer 3,7 miljoen mensen en de hoofdstad is Florence. Het klimaat is er bijzonder goed met warme zomers en milde winters. De herfst en de lente kunnen daarentegen weer erg nat zijn. Toscane heeft een prachtige natuur die heel romantisch overkomt. Wegens de historie en het ontstaan van de Italiaanse renaissance in de 14e eeuw, zijn het vooral de oude steden die veel toeristen trekken.

Wat moet u gezien hebben tijdens uw rondreis door Toscane?

Florence
De Toscaanse hoofdstad Florence is een aanzicht wat u niet mag missen. Florence behoort tot de meest bezochte culturele steden van Europa. Het heeft ontzettend veel te bieden, waaronder een tal van historische gebouwen zoals Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti en de Dom van Florence. Uiteraard mag u het wereldberoemde standbeeld, gemaakt door Michelangelo, de 'David' ook niet missen. Als u enkele dagen in een agriturismo in de buurt verblijft, kunt u gerust enkele dagen in Florence doorbrengen.

Massa Marittima
Als u door de smalle steegjes en onder diverse oude stadspoorten loopt waant u zich helemaal in de middeleeuwen. Een gids kan u de hele historie van de stad uitleggen. Ook moet u hier een bezoek brengen aan de San Cerbone Cathedral.

Pisa
Een van de wereldberoemde plaatsen die u niet mag missen. Niet alleen om zijn scheve toren, Pisa heeft namelijk nog veel meer mooie en historische gebouwen. Piazza del Duomo met een prachtige kathedraal bijvoorbeeld. Ook de binnenstad van Pisa is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Grotta del Vento
De nodige afkoeling kunt u vinden in deze grotten. Er zijn wandelroutes in de grotten die voor iedereen te doen zijn, ook voor gezinnen en ouderen. De grot heeft prachtige stalagmieten en stalactieten en een interne waterbron.

U kunt reizen naar Toscane prima combineren met rondreizen door de regio's Ligurië, Emilia - Romagna, Umbrië en Lazio