Rondreis Veneto | Noord-Italië

Reizen naar het gewest Veneto bieden u de fijnste Grappa, de tiramisù, de zuiverste olijfolie en de beste prosecco's! Deze Noord-Italiaanse streek typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur, de plattelandskeuken, bergen, heuvels, meren, rivierdalen en een stukje kust.

Bezienswaardigheden Venetië & Verona | Rondreizen Veneto 

Uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. Deze stad is gebouwd op zo'n 118 kleine eilandjes in de laguna. In het populaire centrum bezoekt u het Piazza San Marco, Canal Grande, de Ponte di Rialto en de eilandjes Murano en Burano.
De beroemde operastad Verona komt op een goede tweede plaats. Ook stadjes als Asolo, Bassano del Grappa, Treviso (ook wel het "kleine Venetie" genoemd) zijn typerend voor het welvarende verleden. De stad Padua (Padova) heeft een prachtige basiliek: de Basilica di Sant'Antonio. De bekendste wijn van deze regio is de prosecco, dat als aperitief gedronken wordt. Op 60 kilometer van Venetië ligt de stad Vicenza en is absoluut de moeite waard te bezoeken. 

U kunt reizen naar Veneto prima combineren met rondreizen door Trentino en Friuli Venezia Giulia.